dilluns, 5 de maig del 2014

Open Tàctic Celrà

Pèssima organització ahir a l'open tàctic de Celrà i circuits infantils 0 tècnics i gens adaptats a les categories, exactament igual que a Sant Joan les Fonts. Els circuits estaven bé per a les categories de prebenjamins i benjamins, però no per a principiants i alevins. Cal tenir en compte que els alevins, d'aquí a 1 o 2 anys (depenent de si són de primer any o de segon any), faran el salt a infantil i, aleshores, aniran a la muntanya a fer 10 km amb trialeres, pujades, baixades, pedres, rius, en fi, a la muntanya real. Si els circuits previs a la categoria infantil són planers, de gespa i amb cap mena de dificultat tècnica, el salt a infantil és massa radical per aquests nens. Els circuits s'han d'anar adaptant tècnicament a les categories i, d'aquesta manera, van aprenent progressivament i, quan han de fer el salt a infantil, estan preparats per afrontar les dificultats que es trobaran.

Aquests nens vénen a fer una cursa de bicicleta de muntanya, l'open tàctic no és carretera! La muntanya és canviant, amb pujades, baixades, trialeres, corriols, pedres, rius... La muntanya no és, només, un prat d'herba planer i anar fent voltes.

A més a més, que siguin nens no vol dir que es puguin fer les coses de qualsevol manera. Si els organitzadors creuen que els nens no són prou importants, que no organitzin curses per a ells, però fer circuits de carretera verda sense cap mena de dificultat tècnica per a nens principiants i alevins que ja tenen un molt bon nivell de BTT és, realment, no pensar gens en ells.

Cal reflexionar, els nens són la base i sense una bona base podem tenir, potser, una mica de present, però hem de tenir molt clar que així no estem construint cap mena de futur.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada